måndag 4 oktober 2010

Rykande färska morgonbröd



Det har varit lite dåligt med receptuppdateringen här ett tag, så här kommer ett recept på väldigt enkla, väldigt goda, och ganska nyttiga frukostbullar. Man gör degen i förväg, förvarar den i kylen och bakar ut direkt på morgonen. Receptet kommer från viktväktarkokboken "Mina bästa recept" och varje bulle ger ett värde på 2 propoints.

24 bullar

50g jäst
4 dl ljummet vatten, 37 grader
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver

1 ägg att pensla med

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna till en ganska lös deg.
Förvara degen i kylen till den ska användas. Skeda upp degen i smorda muffinsformar, fyll inte mer än 2/3 av formen. Pensla med ägg och strö på t.ex. vallmofrö, salt, paprikapulver etc.
Grädda i 220-225 grader i ca 15.

Degen kan förvaras i kyl ca 4-5 dagar.

Inga kommentarer: