Det har varit lite dåligt med receptuppdateringen här ett tag, så här kommer ett recept på väldigt enkla, väldigt goda, och ganska nyttiga frukostbullar. Man gör degen i förväg, förvarar den i kylen och bakar ut direkt på morgonen. Receptet kommer från viktväktarkokboken "Mina bästa recept" och varje bulle ger ett värde på 2 propoints.
24 bullar
50g jäst
4 dl ljummet vatten, 37 grader
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 ägg att pensla med
Lös upp jästen i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna till en ganska lös deg.
Förvara degen i kylen till den ska användas. Skeda upp degen i smorda muffinsformar, fyll inte mer än 2/3 av formen. Pensla med ägg och strö på t.ex. vallmofrö, salt, paprikapulver etc.
Grädda i 220-225 grader i ca 15.
Degen kan förvaras i kyl ca 4-5 dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar