onsdag 13 oktober 2010

Ännu nyttigare scones =)



Och ännu godare än de i söndags! Dock hoppades jag på att de skulle vara ytterligare ett snäpp godare, men de gick ner utan problem, och mätt som bara den blev man!
Receptet hittade jag i "Rutiga bakboken", en otroligt bra bok om man tycker om att baka. Den och Leilas "A piece of cake" används väldigt flitigt här hemma.
Jag räknade om receptet till points,och en bit ger 3 propoints. Hela receptet ger 16 bitar.

Ellas caféscones

4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk bakpulver
1 burk kesella lätt (250 gram)
1 1/2-2 dl filmjölk

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt kesella och filmjölk och blanda till en jämn smet.
Dela degen i fyra delar.
Platta ut med mjölad hand till runda kakor, ca 15 m i diameter.
Skåra varje kaka i fyra delar med kniv.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter 250 grader.
Låt dem kallna utan bakduk på galler, och njut dem helst dagsfärska!


Inga kommentarer: