torsdag 24 juni 2010

Sillröror!


En liten receptkavalkad blev det visst idag! Jag fick bland annat i uppgift att göra sill till midsommar, och det blev tre väldigt enkla men väldigt goda sillröror.
Två av dem kan nog till och med hamn under kategorin "skitenkla"!

Överst är det Chilisill, nere till vänster är det senapssillröra, och till höger är det italiensk sill. Det är denna som har ett extra momen, men är fortfarande riktigt enkel, och supergod! Väljer man att bara göra en av dessa ska man absolut göra den italienska tycker jag. Som kan tyckas ha en aning udda ingredienser, men faktiskt blir riktigt god!

När man gör sill är det oftast godast att göra dem några timmar, eller gärna dagen innan, så den riktigt får dra till sig alla smaker!

Chilisill:

1 förpakning 5-minuterssill
2 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
2 msk chilisås

Låt sillen rinna av och skär den i bitar
Blanda den med övriga ingredienser.
Klar!
Receptet kommer från ica.se

Senapssillröra

1 stor burk senapssill
1 hackad rödlök
2 kokta, hackade ägg
1 burk crème fraiche.

Rör ihop allt
Receptet kommer från Carina

Italiensk sill

1 förp 5-minuterssill
8 st marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl färskriven parmesanost
2 dl créme fraiche
0.75 dl majonnäs
svartpeppar
3 marinerade soltorkade tomater fint hackade och basilikablad, till garnering

Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
Mixa tomater, basilika och vitlök. Tillsätt parmesanost, créme fraiche och majonnäs. Smaka av med svartpeppar.
Blanda ihop sill och sås. Låt stå några timmar innan den äts. Garnera med fint hackade soltorkade tomater och basilikablad.

Receptet kommer från recept.nu

Centrera

Inga kommentarer: