1 msk gelatin
0,6 dl kallt vatten
1,25dl vit sirap
2 msk matolja
950 g florsocker
några droppar smak (har än så länge bara testat vanilj, ca 4-5 droppar)
Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills det tjocknat. Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt sirapen och blanda väl. Rör i oljan och dra bort från värmen. Tillsätt smak.
Låt blandningen svalna tills den är fingervarm. Häll hälften av florsockret i en skål och häll i den fingervarma blandningen. Blanda väl. Tillsätt successivt resten av florsockret och blanda väl. Den ska vara ganska kladdig.
Plasta in sugarpasten ordentligt i plastfolie och förvara i lufttät ask i kylen (det går också att frysa). Den blir bäst om den får vila ett dygn innan den används. Sen när det är dags att kavla ut den knådar du den mjuk och tillsätter eventuellt florsocker. Jag brukar ha lite maizena under och på kaveln när jag kavlar, så går det lättare.
3 kommentarer:
Jättesöt liten bebis!! Du kan va nöjd! Ska färga marsipan till mammas rosor idag.
Kram
Jättefina dekorationer, både du och Carina är tydligen nån form av proffs på det här har jag förstått. Det ser roligt ut, även om jag kan tänka mig att det är ganska pilligt.
Jättesöta dekorationer, så duktig du är!
Skicka en kommentar