tisdag 26 januari 2010

Väldigt god fisksoppa och gigantiska gotlandslimpor

Veckans testbröd heter Gotlandslimpor, som enligt receptet skulle bli väldigt saftiga och ha en lång hållbarhet. Så det var man ju tvungen att testa =)
Limporna blev bra mycket större än jag trodde, det syns kanske inte på bilden, men ett bröd tog upp en hel plåt!
Resultatet då?
Saftiga blev de, skorpan var ganska hård men annars var de helt ok. Påminde väldigt mycket om "köpebröd" typ en vanlig lockarpslimpa.
Nu återstår att se om de håller sig några dagar utan att smula sönder.
De blev i alla fall gott att ha till dagens soppa: Spansk fisksoppa. Mycket mycket god, nog en av de godare jag lagat själv. Originalreceptet finns i viktväktarnas "Favoritkokboken", men jag tog bort paprikan som egentligen skulle vara i och lade till morötter och coctailtomater. Kan verkligen rekommenderas, receptet kommer här:

400g fiskfilé (jag tog torsk)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200g sallad
flytande margarin
2 dl crème fraiche
1 msk pressad citron
8 dl fiskbuljong
1 tsk salt
2 dl riven lagrad ost
1 knippe dill
100g räkor
cocktailtomater (typ en halv burk, sån plastlåda de brukar ligga i)
2 morötter

Skär fisken i bitar
Skala o hacka lök och vitlök, strimla salladen, slanta morötter i tunna skivor och halvera tomaterna
Fräs grönsakerna utom tomaterna i margarinet lätt i en gryta.
Rör ner fraiche, citron, buljong och salt, låt det koka upp.
Lägg i fisk och tomat och låt koka i 5 min
Rör ner ost, dill och räkor

Klart!

1 kommentar:

Carina sa...

Wow!!! Sicka bröd!! om ser jättegoda ut! Ska absolut prova soppan också. Ses sen! Kram