måndag 14 november 2011

Nya färdigheter...

  
Lite bilder tagna för några helger sedan när vi var i Lödde sandskog, gick en promenad med Martins morfar, morbror och Patrik, samt åt god middag hos Martins mormor och morfar. Samtidigt kan vi avlägga rapport om vår lilla prins senaste framsteg.


 Orden fortsätter att ploppa ur hans mun. Nya ord är "läppa" och "tönnååår". Hmm, och vad kan nu det vara för några då? Någon som kan våga sig på en vild gissning ;-)

 För er som inte riktigt kunde klura ut det kan jag meddela att "läppa" är samma som hjälpa. När han inte riktigt klarar av något så säger han "läppa" och så ska man hjälpa honom.
Det andra ordet "tönnåår" är ju givetvis "sönder" :-) Och mycket är sönder just nu, allt från en reva i en bok till en stor grop i gatan som man gräver ut. Ibland sammanfaller "tönnåår" och "läppa" också, oftast är det då något den lilla mannen själv råkat vara lite hårdhänt med...
 


 För att komma över på lite skitsnack så kan vi nu också stolt meddela att Sixten börjat bli väldigt duktig på det här med pottan också. Nu i helgen bajsade han två gånger på pottan, och medan hans föräldrar stod och jublade och lät superlativen hagla över honom så stod Sixten mest och såg förundrad ut över vårt beteende. Han rynkade på näsan och sade "pi" när vi pekade på innehållet i pottan och såg så glada ut!
Vår stora duktiga kille!

I morse vaknade han med torr blöja, vilket han ofta gör på vardagarna, och givetvis kom min fråga. "Ska du kissa på pottan?" 
"Nej" kom det ett bestämt svar, som efter några sekunder ångrade sig och ville det ändå. 
När vi väl kom in på toaletten, blev det dock lite tokigt ändå, och det slutade med att Martins jeans som låg på golvet bredvid pottan behövde åka in i tvättmaskinen efteråt... Det är inte helt lätt detta när man är så liten, men han var lika glad för det, men gladast var nog Martin eftersom han fick ett par nytvättade jeans ;-)


 Sixten har i dagarna också Skypat för första gången. Eftersom en av de personer han pratar mest om befinner sig på andra sidan jordklotet i några månader så tackar vi för att tekniken är så lång fram som den är! Det är då "Puttik" (Patrik) som Sixten pratar om nästan varje dag, och han blir lika glad varje gång han får se en bild av honom. 
Nu sover lillkillen i sin stora säng (ja, spjälsängen är borta nu sedan några veckor) och storkillen sover i soffan. Så nu är det dags för mig med att knyta mig. Ha en trevlig vecka alla :-)

Inga kommentarer: