fredag 5 november 2010

Lunchtips!



Jag lovade Sofie häromdagen att lägga ut ett recept på en väldigt god pastasallad. Den funkar bra som en lättare lunch och är hämtad från viktväktarnas "Smala Italien" Jag har dock ändrat lite i receptet. Den blev väldigt god!

Fusillisallad med pesto 4 portioner (7 propoints/ portion)

140 fusilli (eller annan pasta)
60 fetaost 10%
1 ask cocktailtomater
2 röda lökar
10 cm gurka
1 pressad vitlöksklyfta
4 tsk grön pesto
2 tsk olja
1 tsk balsamicovinäger
1/2 dl basilikablad
8 skivor prosciutto

Koka pasta och spola den kall
Skär löken i tunna skivor som får ligga i kallt vatten några minuter, låt dem sedan rinna av.
Tärna gurka, tomat och fetaost.
Vispa samman pesto, olja, vitlök och vinäger i en stor skål och vänd i pasta, ost och grönsaker.
Avsulta med basilika, svartpeppar och salt.
Lägg upp på tallrikar och toppa med skinkan.
l

Inga kommentarer: