fredag 5 november 2010

Fredagsmys/ bus




Fredag igen! Även denna veckan har man varit sysselsatt de flesta dagarna, så idag har jag och Sixten mest mysdag. Även om det där med mys inte alltid är Sixtens grej. Men om morgnarna myser vi järnet. När Sixten hojtar på morgonen så går man in till honom. Då sitter han med nappen i munnen och sträcker upp armarna mot en. När man sedan lyfter upp honom pekar han ner i sängen - snutte ska också följa med. Sixten har egentligen tre snuttar som funkar, men favoriten är en snuttefilt med aphuvud. När man fiskat upp snutten så sätter vi oss i soffan, slår en filt om oss och Sixten lutar huvuden mot bröstet mot en och sitter så ett tag. Det är mys det! Sedan är det full fart och mycket att utforska, så då då ska han hoppa ner på golvet och krypa mot ett bestämt mål. Snutte får dock gärna följa med!




Dessa bilderna är tagna efter att vi ätit frukost och börjat klä på oss, men snutte kan ju hänga med på ett hörn där med.


När det var dags för Sixten att sova förmiddag så tog vi vagnen och gick och mötte Carina och Stella. Vi skulle egentligen åkt in till Malmö till en viss butik med en massa bakgrejor, men som tur var kollade Carina upp öppettiderna och de öppnade inte förrän ett, vilket var för sent så hon fick låna det som hon skulle köpa av mig i stället. Så passade vi på att få en promenad i stället. En och en halv timme kom man upp i så nu är man rastad också idag! Vi hann nästan bara komma in sen öppnade himlen sig, så nu blir det nog mest innemys resten av dagen. De finns ju alltid lite att göra inomhus med...!
Ikväll fortsätter myset. Det är ju fredagsmys! För första kvällen denna veckan är jag och Martin hemma samtidigt. På helgerna när vi inte har något planerat brukar vi äta middag i lugn och ro när Sixten gått och lagt sig. Och om fredagarna brukar man sedan landa i soffan och inom någon halvtimme så snarkar minst en av oss...

Nu ska jag gå och starta en maskin tvätt och dammsuga lite, Sixten hjälper gärna till på sitt lilla sätt....

Trevlig helg!



Inga kommentarer: