tisdag 21 februari 2012

Sixtens födelsedag!

 Firandet av Sixtens födelsedag började redan i söndags, då våra familjer och mor- och farföräldrar var här på kalas.
Sixten var helnöjd och trött när kalaset var över.
Att blåsa ut två ljus var inga problem :-)
Eftersom han älskar Pippi Långstrump och sjörövarfabbe (som han tror att alla pirater och dödskallar heter) så fick det bli temat på dessertbordet. 

Så här fin blir man runt munnen om man äter muffins med glasyren först! 


Morgonen efter fick han paket i sängen, och först ut att öppna var en gosig Barbapapakudde. 


 I det största paketet gömde sig ett sjörövarskepp à la Pippi Långstrump, tillhörande figurer fick han också!

Efter frukost åkte vi till  Malmöhus museum. Fiskarna var helt klart bäst tyckte Sixten, som ville gå och titta på dem igen efter ett litet tag på en annan utställning. Och det fick han så klart, det var ju hans födelsedag :-)

Efter Malmöhus gick vi till sjöfartens hus. Där fanns ett jättestort lekrum i källaren som verkligen kan rekommenderas! Ett tips är att ta med egen matsäck och äta där också, där fanns picknickbord precis bredvid!  Till Sixtens stora lycka fanns där ett stort skepp som liknade Pippi Långstrumps, med ett roder och allt! Där stod Sixten ett bra tag, och sjöng "Förövarfabbe" under tiden som han styrde båten :-) Här sjungs det för fulla muggar...! 


Sixten somnade stenhårt i bilen på väg hem, och vaknade på kvällen när det var både kusiner och en moster i sängen som ville att han skulle vakna! Kusinerna kom med föräldrar (utom en arbetande Malin) och åt rester. Sedan var den en kille som somnade gott på kvällen, trött efter en händelserik födelsedag!


Inga kommentarer: