onsdag 15 februari 2012

Sigge Surskånk

Det är ett passande smeknamn ibland på vår älskade lilla ilskenbagge. Han kan vara precis lika arg som han kan vara en soltstråle.
I dag när jag kom in på dagis såg jag honom leka med en fröken och en kompis och hade jättekul. Direkt när jag gör mig tillkänna skriker han "neeeej!" snurra runt några varv och landar till sist vrålandes på rygg på golvet...Ingen ovanlig händelse när jag hämtar... Samma kille som på morgonen protesterar när jag väcker honom, och säger "Sixten sova". Då känner man ju sig lagom kass som tvingar upp honom på morgonen, och skyndar sig för att komma till dagis och hämta på eftermiddagen, för att mötas av ett "Neeeej!"..... Men men...
Ikväll när vi läst godnattsagan gick jag som vanligt ut ur hans rum efter att ha pussat honom och sagt godnatt. Och som vanligt tog det inte lång tid innan protestskriket bröt ut. Det ska liksom skrikas, fast man är toktrött. Han skrek i ca två minuter, sedan tassade han upp ur sängen. Han är väl medveten om att han inte får gå ur sängen, men är samtidigt väldigt nyfiken på vad som händer utanför hans rum. Så i kväll satte han sig på kanten vid fotändan, för då kan han samtidigt kika ut genom dörren. Jag lät honom sitta där, och ca fem minuter senare såg det ut som bilden ovan. Till sist vinner sömnen och man trillar bakåt (som tur är i detta fallet!)
Men nej, givetvis är han inte bara en trotsig kille som ständigt är sur. Jag tycker han är i en väldigt rolig ålder nu, där man kan busa mycket, får pussar och kramar med jämna mellanrum och ord och andra färdighet som han aldrig slutar att förvåna en över.
Som idag, när han helt plötsligt räknar till tolv! När lärde han sig det? Häromdagen var det bara till tre. Eller så var det ren tur, men siffrorna satt där, i rätt ordning och allt! Nu ska jag fortsätta pyssla, en viss kille fyller ju snart år, och en viss mamma älskar ju att baka och pyssla med dekorationer, så det är storslagna planer på gång ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad önskar sig lillprinsen? <3
/ Malin n