onsdag 17 februari 2010

Lingonlimpor


Dessa goda bröd bakade jag i går. Receptet kommer från Leila Lindholm.
Det enda jag uteslöt var russinen eftersom Martin inte är så glad för det i bakverk.

2 bröd:
4 dl varmt vatten (40-50 grader)
2 dl lingonsylt
1 dl olivolja
1/2 dl ljus sirap
1 kapsyl ättika
1 msk salt
1 msk hel kummin
1 msk hela fänkålsfrön
2 dl russin
1 dl linfrö
1 pkt (12g) torrjäst
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
10-11 dl vetemjöl special

1. Blanda vatten, sylt, olivolja, sirap, ättika, salt, kryddor som mortlats, russin och linfrö i en bunke.

2. Blanda torrjästen med mjölsorterna och rör ner det i vätskan tills degen går ihop, den ska vara lite kladdig.

3. Jäs under bakduk, ca en timme.

4. Baka ut på välmjölat bakbord till 2 limpor, lägg dem på bakplåtspapper eller i brödformar.

5. Jäs ytterligare ca 1.5 timme.

6. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min 175 grader.

Lycka till!



Inga kommentarer: