söndag 28 augusti 2011

Kantareller, Kossor och Kräftor

Ja, så kan man i korthet sammanfatta gårdagen! 
Det var dags för släktens årliga kräftskiva, och i år var det Ronnis och Ing-Maries tur att ha den. De bor var vissa skulle säga "mitt ute i ingenstans" vilket inte stämmer för där finns både massor med kantareller, kor och ett imponerande mörker när kvällen kommer :-) Eftersom vi hört talas mycket om mängden kantareller som finns där ville Malin åka lite tidigare för att plocka, och vi hängde med tillsammans med mamma och pappa. Sixten tyckte till en början att det var roligt att gå i skogen och plocka svamp och titta på kor och grodor. Men efter ett tag så blev det lite jobbigt och skönare att åka snålskjuts på någon annan! Han fick också sitt livs första fläskläpp då han antagligen fått en gren på munnen, vi såg inte riktigt vad som hände, utan plötsligt skrek han och hade blodig läpp. Men det gick över ganska snabbt med lite pussar, kramar och frukt :-)
Att titta på alla korna var också väldigt spännande tyckte Sixten, och han stod och tittade på dem hur länge som helst. Kräftskivan som följde blev hur trevlig som helst, väldigt god mat, goda kräftor och en av de godaste efterrätter jag ätit. Den kommer jag garanterat testa själv en dag! 
 Idag har vi varit på kalas hos Martins nästkusin Tobbe, och där bjöds det också på gott att äta så vi har varit bortskämda hela helgen! Eftersom Sixten var det enda lilla barnet på kalaset hade han full uppmärksamhet och njöt för fulla muggar. Han lyckades också fjäska till sig nästan alla hallon på kladdkakan som serverades till kaffet... 
Nu har vi störtat i soffan, Sixten sover och snart gör vi det med så man kan ladda för kommande vecka. Nya jobbet går superbra, jag stortrivs verkligen men det är väldigt mycket arbete så här i början, därav frånvaron på bloggarna. Förhoppningsvis blir det lugnare snart. Innan dess får ni ha tålamod :-) 

Avslutar med lite bilder från gårdagen.Och ja, kantareller blev det och idag har det njutits av kantarelltoast :-)
Inga kommentarer: