onsdag 13 maj 2009

Blåbärspaj!

Pajdeg
150g kallt smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1/2 msk kallt vatten.

Nyp ihop smör med mjöl och florsocker
Tillsätt ägg och vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop, knåda inte!
Plasta degen och låt vila i kyl minst 30 minuter.

Klä ett pajskal med pajdeg, nagga med en gaffel, förbaka i mitten av ugnen 10 minuter, 175 grader.

Blanda ihop:
250 gram färska eller frysta blåbär
2 dl blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
tillsätt därefter 2 1/2 msk potatismjöl.

Lägg fyllningen i skalet.

Smält 75 g smör och blanda ner 2 1/2 dl havregryn och 1 1/2 dl strösocker, låt detta svalna 2 minuter.

Lägg det sedan över fyllningen och grädda i mitten av ugnen, 25minuter.

Inga kommentarer: