måndag 14 juli 2008

Första semesterveckan....

...Har nu passerat. En hel del har vi dock hunnit med!

På måndagen bar det iväg till Sofiero med Anton och Alva som jag skrev tidigare.

På tisdagsmorgonen packade vi bilen och körde upp mot Öland. Stannade till i Blekinge och åt och fortsatte sedan mot lilla Össby på södra Öland dit vi blivit bjudna av Martins bas Henrik och hans föräldrar.
Henriks barn Ida och Mattias spelar fotboll med Martin i trädgården. I bakgrunden ser man havet som det var fin utsikt över!

Dagen efter satte vi oss i bilen igen. Gjorde första stopp i Kalmar för lite shopping och ställde sedan in GPS:en på Mörtfors. Ett väldigt litet men mysigt samhälle dit Martins gamla kollega Lasse har flyttat. Vi stannade hos honom en natt.


Martin försedd med ett glas vitt i Mörtfors. Lasse var lite sen när vi kom dit, han blev fotograferad för en kokbok så jag och Martin fick sätta oss och vänta och bevittna det hela, rätt kul faktiskt!

På kvällen tog vi en tur för att titta på vildsvin, vi såg ett på långt avstånd, men mitt framför bilen kom en älg! Syns dåligt på bilden, men den står på höger sida vägen, man kan skymta benen....

När vi på torsdagen skulle köra hemåt bestämde vi oss för en avstickare till Jönköping. Vi gick mest runt i stan, tog en fika och tittade i affärer, väldigt fin stad.
Efter Jönköping bestämde vi oss för att köra hemåt. På vägen kom Martin på att det kanske inte var en jätteomväg att köra via Halmstad hem, där finns ju trots allt en loangboardaffär. Sagt och gjort, mot Halmstad. Vi hittade affären efter mycket om och men fast de hade tyvärr inte brädan Martin var ute efter. Ett kvällsmål blev det i alla fall sen bar det av raka vägen hem. 5 landskap på tre dagar, inte illa!

På fredagen var vi i Lund och köpte en sparkcykel till Alva som hade kalas på kvällen. Stora tjejen blev 2 år.

På lördagen bjöd vi hem Carina, Henrik, Lotta, Jonas och lilla Emil på grillat. Killarna badade också, baddjuren Henrik och Martin ska alltid konstra i vattnet när de badar ihop!
Martin i ett högt hopp...

Henrik kör mer den liggande stilen!

Kvällen avslutades med en omgång Canasta, tjejer mot killar. Tjejerna vann (givetvis!) .

I går åkte vi ut till Bjärred och åt mjukglass med fam. Bengtsson Christensson och mamma och pappa. Vädret var jättefint och det var visst fler än vi som kommit på den iden. Massor med bilar och folk, och god glass =)

Anton har ätit glass med hela ansiktet!


Efter glassen gick vi mot lekplatsen, sedan vidare ner mot havet.

Skönast är att gå barfota enligt Alva!

På fredagen slutade även vårt internet att fungera. Men efter mycket om och men och klyddande hit och dit fick jag igång det 23.00 i går kväll, skam den som ger sig....


1 kommentar:

Anonym sa...

Kul i lördags. Tjejerna vann!!! Tråkigt att jag mådde så dåligt ett tag, men ett dunderpiller så gick smärtan över. Va nära att ge upp... men skam den som ger sig... :) Kunde ju inte missa att gå hem med en seger. Ses på fredag! Kram, carina