måndag 13 juli 2009

Projekt trädäck...

Förra helgen startade projekt trädäck, cirka 110 kvadratmeter stort. Vi hade sten runt hela poolområdet innan, inte helt skönt att gå barforta på (vilket man ofta gör på väg ner i poolen) och dessutom följer det med mer skit ner i poolen. Men det var alltså detta vi skulle ha ändring på.


Plattorna framför uterummet, här skymtar också det lilla trädäck vi hade från början. Detta åkte dock upp och ersattes av nya, snygga brädor.

Förra lördagen gick vi upp tidigt. Våra pappor kom och vi började etapp ett. Som var att ta bort det lilla däcket utanför köket och lägga däck utanför uterummet.


Utbytet av brädor gick väldigt fort. Men så var det också många duktiga snickare i farten=)


Här reglas nästa del upp. Vi kom väldigt långt denna dag, mycket tack vare pappa och Rolle. Efter en stekhet dag i solen, var det väldigt skönt att hoppa i poolen på kvällen, som också blev årets första dopp. 26 grader varmt, gött!
På söndagen kunde vi se etapp ett som nästan helt klar!

Pappa och Martin har kört många vändor till Bauhaus de senaste dagarna. Det blir lite virke av det hela, så lite större muskler har man nog fått dessa dagarna när man burit brädor mellan släpet och baksidan av huset.

I torsdags kväll tjuvstartade jag och Martin etapp två. Vi började med att regla upp, lite osäkert var vädret, men det kom faktiskt inte så många droppar regn som vi befarade.


Martin sågar under två regnbågar. Den ena syns dock väldigt dåligt. Är strax ovanför den andra.

Tanken var att vi skulle fortsätta på fredagen, med dels var vi hemma sent och vädret var inte det bästa heller.

På lördagen fortsatte jag och Martin regla upp. Det tar längre tid än man tror! Vi var bortbjudna klockan fyra, och blev nätt och jämnt klara innan det var dags att gå in och förbereda sig för kvällen. Så nu var det "bara" brädorna kvar... Vi räknade då med att om en eller två helger till skulle nog etapp två vara klar.

Söndagsmorgonen startade med en Bauhaustur för Martin och pappa. Sedan stannade pappa kvar och hjälpte till att skruva brädor. Jag körde ner till Ica för att handla fika när Martin ringde och sade att jag skulle handla mer fika, Göran, Anton och Alva kom också för att hjälpa till! Strax därefter ringde Henrik och frågade om han också skulle hjälpa till! Helt plötsligt hade vi fyra stycken här, och det gick undan som bara den med att såga och skruva!



Pappa, Henke och Martin skruvade, Göran skötte sågen och Anton såg till att alla hade skruvar i fickorna. Malin... kollade så att de andra skötte sig =)

Även denna dag var vi bortbjudna klockan fyra, och vi blev faktiskt klara så när som en eller två brädor. Helt otroligt vad fort det gick. och vilken tur att vi har så hjälpsamma vänner och bekanta!

JÄTTESTORT TACK till er alla! Ni anar inte hur glada vi blev för all hjälp!


Lite före & efter-bilder:




Före Efter

3 kommentarer:

Malin Nilsson sa...

Ser kanon ut :) ... vi kommer och badar nar vi kommer hem fran Spanien :)

Henrik sa...

Det var bara kul att hjälpa till! Snyggt blir det :)

moLLA MU sa...

Äsch .. Inte behöver du tacka, jag ställer alltid upp ;)